Предимствата на фотоепилацията:

Фотоепилацията е най-съвременният и ефективен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване. Подходящ е за прилагане във всички части на тялото, като позволява да се третират както малки, така и големи области. Фотоепилацията се основава на принципа на селективната фототермолиза и се осъществява с апарати, които излъчват интензивна пулсова светлина. Светлинната енергия се поглъща от меланина (пигментът, който оцветява космите и кожата) и се трансформира в топлина, която от своя страна се провежда по стъблото на косъма до неговия корен, където селективно се нагрява косменият фоликул и се разрушава, без да се уврежда околната кожа.

Светлинните лъчи с дължина на вълната от около 700 nm се абсорбират най-добре от меланина, но за съжаление проникват на не повече от 1,4 мм в кожата, а прицелните клетки в космения фоликул са разположени на дълбочина 3-4 мм. От друга страна светлината с дължина на вълната около 1000 nm прониква на достатъчна дълбочина в кожата, но се поглъща много слабо от меланина. От тази гледна точка лазерите с дължина на вълната около 700 nm (рубинов, александритов и диодeн) ще имат някакъв ефект при хора със светла кожа и тъмни, повърхностно разположени косми. Ако кожата е естествено или изкуствено (от слънчеви лъчи) пигментирана или ако космената луковица е по-дълбоко разположена, неизбежно ще се получи изгаряне с последващо формиране на трудно лечими тъмни петна. При по-ниска доза, изгаряне няма да има, но епилацията ще бъде неефективна. Затова трябва много внимателно дължината на вълната да се съобрази с индивидуалните особености.
Ние решаваме този проблем постоянно! Оборудван с модерна технология IPL (интензивна пулсираща светлина), ние разполагаме с оборудване за най-ефективния и най-нежен начин за трайно обезкосмяване и пълна удовлетвореност на клиентите си.

За да бъде успешна IPL фотоепилацията, е от значение успешното комбиниране на най-подходяща дължина на вълната, брой на микроимпулсите, продължителност на всеки отделен микроимпулс, интервал между микроимпулсите и интензитета на светлинната енергия, както и степента, и продължителността на охлаждане на кожата преди, по време и след процедурата. Тази констелация е индивидуална за всяка отделна комбинация от окосмяване и кожа, и се различава значително, дори при един и същ пациент, в зависимост от обработваната област.

Трябва да се знае, че космите имат три фази на растеж, които се сменят през различни периоди от време в различните части от тялото и процедурата повлиява само космите в една от фазите на растеж (анагенната), в която коренът на косъма е добре оформен. По време на фазата на растеж нивото на пигмент във фоликулата е в своето най-високо равнище. Това именно е и фазата, в която космите се поддават на третиране със интензивна импулсова светлина (IPL). Във фазата на обратно развитие космената луковица започва да се свива. Фоликулите, които се третират по време на тази фаза ще изискват повторно третиране, но израстналите косми ще са по-тънки и светли. Последната фаза е тази на покой. При нея реално не присъства косъм във фоликула и следователно няма пигмент. Третирането на космите, които са в тази фаза няма резултат. Ето защо, една процедура не е достатъчна, за да се постигне окончателно обезкосмяване. Необходими са средно 6 процедури, извършвани през интервал от няколко месеца. Точният брой процедури и интервалът между тях, зависят от третираната зона. Специалистът дерматолог ще Ви консултира за всеки отделен случай.


Рисковете и страничните ефекти при фотоепилацията

са сведени до минимум в сравнение с другите методи за трайно обезкосмяване и всички те са обратими. Най-често се наблюдава зачервяване веднага след процедурата, което изчезва още същия ден, но понякога може да се задържи 2-3 дни. По-рядко може да се наблюдават корички (крусти) или оток, които също изчезват в рамките на няколко дни. Най-дълго задържащият се страничен ефект са кафявите петна (хиперпигментациите), които се задържат няколко месеца и се дължат основно на неизползването на фотозащитни средства и неконтролираното излагане на слънце или провеждане на процедури в солариум. Абсолютно противопоказание е бременността. Не се препоръчва и в детска възраст.

Ако сте се решили да се подложите на фотоепилация, то поне 30 дни преди процедурата следва да прекратите всякакво отстраняване на космите освен бръснене. Ако космите са дълги, то 2-3 дена преди процедурата трябва да ги обръснете (оптималната дължина на косъма при провеждане на фотоепилация е около 1 мм). Също така в продължение на две седмици преди това е необходимо да се придържате към следните правила:

Какво представлява една процедура?

Процедурата започва с избръсване на космите от третираната зона, ако е необходимо. Ще Ви бъдат дадени специални тъмни очила, с които да защитите очите си от излъчваната светлина. След това, върху целевата зона, ще Ви бъде нанесен охладен гел (подобен на този, който се използва при ултразвуковите прегледи). Специалната третираща глава се насочва към съответния участък и се стартира излъчването на импулси от светлина, които ще унищожат нежеланите косми. При отстраняването на гела по-голяма част от космите се почистват заедно с него. Останалите от тях ще опадат до седмица-две след третирането.

Какви резултати трябва да очаквате?

Фотоепилацията доказано създава постоянно намаляване на броя на третираните косми веднага след всяко следващо третиране. Броят на необходимите третирания зависи от няколко фактора, които са свързани със спецификата на Вашите косми и кожа.Продължителността на ефекта зависи от индивидуалните свойства на организма, но средно е гарантирана за години.

Скъпо удоволствие или ...?

Оказва се, че изглеждащата на пръв поглед евтина биоепилация (бръснене, кола маска, крем депилатоар и др.), поради своя изключително краткотраен козметичен ефект, излиза всъщност най-скъпа. В допълнение, тези методи често водят до вторични ефекти като врастнали косми, възпаления, петна и други кожни раздразнения. При методът на електроепилация са необходими много сеанси и то доста болезнени.
При отстраняване на нежеланото окосмяване на ръцете и на краката, а така също на лицето и по-голяма част от тялото, по-изгодна е IPL фотоепилацията. Роля за това има нейната висока ефективност, позволяваща със средно 6 процедури окончателно да се избавите от нежеланото окосмяване. За разлика от IPL фотоепилацията, лазерната епилация е подходяща само при съчетание на черни косми и светла, почти бяла кожа.
Разликата между двете технологии е в дължини на вълните:

Докато при лазерната процедура дължина на вълната е фиксирана ,то дължината на вълната на IPL процедурата е точно ограничено от филтри, така че вида на лечението може да се настрои в зависимост от типа кожа.

Възможностите за лечение:

Трайно обезкосмяване в около шест процедури:

Предимството на E-Light - Устройството работи не само с IPL, но също така използва и радиочестота, съчетани в едно лечение.
Чрез нея 70 градусовата топлина може да се съхраняват по-дълго в корена на косъма. Топлината се провежда през косъма до корена, и за части от секундата температура от около 70 градуса се постига при корена на косъма. Само тогава фоликулата на косъма се поврежда непоправимо и се отстранява постоянно.Само пигментирани косми могат да бъдат лекувани поради механизма на действие.Меланинът (пигмент)е този, който служи като проводник на енергия в корените на косъма.

По този начин не само резултатът е по-бърз,а и премахва и светлите косми за постоянно, които не могат да бъдат отстранени само с IPL лъчения.
Успешно лекуваните косми падат след 3 до 20 дни и вече не са в състояние да растат от унищожения фоликул.
С прости думи, терапията действа по-добре на тъмни косми.Ако устройството се използва неправилно при тъмен цвят на кожата,могат да се получат леки изгаряния и хиперпигментациил. Нашата техника е вече програмиран за три типа кожа: тъмна кожа, жълта и червена кожа, и бяла кожа. По този начин, ние ви осигуряваме безопасна работа без странични ефекти.

TOP